Evet sonunda oldu, sonunda yaptım 🙂 İlk cheesecake’imi pişirdim ve tattım bile. Cheesecake benim için yeri çok özel bir tatlı oldu her zaman. O kadar ki her gün bir dilim cheesecake yemeye hayır demeyeceğim gibi sabah kahvaltıda, öğle yemeğinde ve akşam yemeğinde de bıkmadan yemeye devam edebilirim. Tıpkı makarna, köfte ve patates kızartması gibi!!! Vazgeçilmez:) Ancak bu kadar çok sevmeme rağmen, tarifinin biraz zahmetli ve nazik bir tatlı olması yüzünden bir kaç defa malzemelerini tamamlayıp dolaba koymama rağmen pişirmemiştim.
Neyse efendim… işte buradan aldığım cheesecake tarifi:
Çikolatalı Cheesecake:
Alt Taban için
1 paket kakaolu pötibör bisküvi
60 gr erimiş tereyağı
1/2 çay bardağı süt
Kremalı Kısım için
3 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı toz şeker
600 gr labne peynir
200 gr krema
3 yemek kaşığı un ( ben 4 kaşık koydum)
1 paket vanilya
1/2 limonun rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı parça çikolata
Üstü için
İstediğiniz kadar çikolatayı eriterek yemeden önce sadece kendi porsiyonunuzun üzerine koymanız tavsiye edilir. Ben bütün çikolatayı eritip cheesecakein üzerine bir defada boşalttığım için, kek kalın bir çikolata tabakası ile kaplandı. Tadı mükemmel ancak kesmesi biraz zor oldu.
- Kelepçeli kek kalıbının iç tabanını yağlı kağıtla kaplayıp, dış çeperini su geçirmeyecek şekilde aleminyum folyo ile kapladım. Ama yine de su geçirmesine engel olamadım.
- Bisküvi, erimiş çikolata ve 1/2 çay bardağı sütü iyice yoğurarak kakaolu bir hamur elde ettim. Bu hamuru kalıbın tabanına bastırarak yaydım ve buzdolabına kaldırdım.
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar ile şekeri, mikser yardımı ile kabarıncaya kadar çırptım.
- Labne peynirleri ve krema, un, vanilya, limon kabuğunuda ekleyere iyice çırptım.
- Parça çikolataları bu kremanın üstüne serpip, kaşığın tersiyle hafifçe kremaya batdım.
- İçine yarıya kadar su doldurulmuş bir başka kabın içine, kalıbınızı oturttum ve 180 derecede ısıtılmış fırında nerede ise 70 dakika pişirdim.
- Piştikten sonra fırın kapağını çok az aralayarak, cheesecake fırından çıkarmadan soğuttum.
- Bir gün boyunca balkondaki yemek masasının üzerinde – derecelerde bekledi.
- Az evvel üzerine erittiğim çikolatalı sosu döktükten sonra ilk dilimi yedim bitirdim bile 🙂
Bir dahaki sefere kekini de bisküvilerden yapmayıp, kendim pişireceğim.