Geçen yıl kış vakti bir yazı yazmıştım. Filistin is the new Arjantin mealinde bir yazı. Evet gerçekten de üzerinden 6 ay bile geçmeden Filistin Caddesine açılmayan hiç bir restoran kafe kalmadı. Home Store, House Cafe, Big Chefs, Kitchenette, Meet, Eat&Joy, yenilerde Kukies ve Tribeca da hizmetimizde olacak. Cuma, Cumartesi rezervasyonsuz gidip de yer bulmanın imkan ve ihtimali yok. Gayet normal giyimli insanların yanında, en az yarım gününü saçı, makyajı ayakkabısı, kıyafeti ve diğer aksesuarlarının tam yerinde olması için harcamış gayretli hatunlardan da bolca bulunuyor bu mekanlarda. Bir nevi yoklama alınmaya ve verilmeye geliniyor gibi bir durum var.
Trafik felç. Park yeri yok. Suni bir kalabalık ve telaş var. Ama herkes mutlu. O civarda oturanlar da bu kalabalıktan memnun mu bilmiyorum ama esnafın mutlu olduğu kesin.
Neyse birbirinin aynı olan bu cici restorant, pub, cafelerin arasında Filistin Sokakta gerçekten çok beğendiğim bir başka yer var benim. Gar Lokantası. Son 3 ayda o derece sık gittik ki her zaman olduğu üzere bütün garsonlarla ahbab olduk. Güzel bir yer Gar Lokantası, ev yemeği yemek isteyenlere, güzel rakı sofrası kurayım, ağaçların altında yiyeyim diyenlere göre bir yer. Adresi, telefonu ve web sayfası burada. Şiddetle tavsiye edilir daha bilmeyen var ise.