Lozan Park-Ankara

Hani yıllarca burnunuzun önünde durduğu halde fark edemediğiniz mekanlar vardır. İşte Lozan Park benim için bunlardan biri oldu. Geçenlerde başkent fırsatından aldığım bir e-posta mesajında Lozan Park’ta brunch %50 indirimli gibi bir şey görünce, neresiymiş bu Lozan Park diye bir bakayım dedim. Meğer Yıldız’da  365 Alışveriş Merkezinin tam da karşısındaymış. İçinde hem piknik alanı hem de  futbol ve basketbol sahaları, çocuk bahçesi, yürüyüş parkuru ve bir de restoranı varmış.

Hava sıcak! Evde oturmak istemiyoruz! Ama serinleyecek de bir yer arıyoruz. Daha geçenlerde Papazın bağına gittiğimiz için bu defa şansımızı başka bir yerden yana denemek istiyoruz. O zaman hemen yola çıkıp Lozan Parkına varıyoruz. Parka girişte ilk göze çarpan çocuk bahçesi oluyor. Çok büyük olmamakla birlikte, salıncak vs. gibi oyuncakların ahşap olması göze hoş görünüyor. Hafta içi bir gün ve öğleden sonra olması nedeniyle,  çocuk parkına yakın konuşlandırılmış piknik masalarının çoğu boş. Ortalık sakin, oynayan çocuklar olmasına rağmen çığlıklar atılmıyor, kafanız şişmiyor.

Hızlıca parkın içinde şöyle bir dolaşıp, Lozan Park Cafe-Restaurant’a giriyoruz. Amaç yemek yemek değil sadece midelerimize hafif bir şeyler indirerek mekanın ön keşfini yapmak. O nedenle biz Cafe tarafını tercih ediyoruz. Bizim siparişimizin ardından Cafe bölümündeki masalar dolmaya başlıyor. Hafta içi için fena bir kalabalık değil. Birer gözleme istiyoruz. Ben patatesli istiyorum, Adam sebzeliyi tercih ediyor.

Sebzeli gözleme o kadar güzel çıkıyor ki ben patatesli söylediğime pişman oluyorum. Genelde karşımıza peynir, patates ve kıymalı olarak çıkan gözlemenin böyle çeşitlendirilmesi çok hoş. Ayrıca çok güzel pişirilmiş, her ısırıkta çıtır çıtır ağzınızda eriyip gidiyor.  Servis biraz yavaş gibi ama çok da sıkıntılı değil.

Lozan Park Cafe-Restaurant’ın web adresine buradan ulaşabilirsiniz. Menüleri oldukça geniş bir yelpazaye yayılıyor ve ayrıca Pazar günleri brunch servisleri de mevcut.  Diğer lezzetleri de sebzeli gözlemesi kadar güzel ise denemeye değer diyorum. Bilen, giden, deneyenler var ise yorumlarını paylaşırsa çok sevinirim:)

2 comments

Add Yours
  1. dlayra

    Merhaba:)
    Lozan Park, bizim arkadaslarimizla cok eski bir kesfimizdi. O donem pazar brunch muhabbetine bir kac arkadasimin annesiyle birlikte gitmistik. Tavsiye ederim, her ne kadar brunch’ci olmasam da:) aksam ustu saatlerinde ise bira-pataes icin gidiyoruz. Serinligi icin bile gidilir bu sicaklarda..

    • Epicurious

      Merhabaaa,
      Brunch ben de çok sevmiyorum ancak senin tavsiyeni almak çok iyi oldu:) Demek ki sebzeli gözlemeler bizi yanıltmamış 🙂
      Serinlik konusuna ise tamamen katılıyorum. Özellikle de önümüzdeki hafta Ankara’da cehennem sıcakları yaşanmaya devam edecekken..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s