Kıtır tüm Ankara’lıların mazisinde yer etmiş, şimdiye kadar çekilmiş en popüler Ankara filmi olan “Aşk Tesadüfleri Sever”e ev sahipliği yapmış Ankara mekanlarından biri. Kıtır’ı ne kadar yazsak boş ancak tam da onun üst katına eski Yakamoz’un yerine açılan Üst Kat’ı yazmak bence hoş… Çok güzel konum, çok güzel yemekler, çok güzel dekorasyon ve hızlı servis desem siz de bu mekanı test etmek istemez miydiniz? Alkollü içecek fiyatları son gelen ÖTV zammını dikkate alınca gayet makul düzeyde. Porsiyonlar ve aldığımız hizmetin kalitesi ise en azından beni Üst Kat’ın müdavimi yapacak ölçülerde.
Üst Kat’a her oturduğumuzda, ne sipariş verirsem vereyim başka masalara giden tabaklara bakmadan edemiyorum… Henüz hiç denemediğim Fajitaları inanılmaz kokuyor mesela… Altın soğan’ını ve kalamar tavasını çok övüyorlar. Onları da henüz denemedim. İlk gittiğimizde Cajun baharatlı tavuk yemiştik Adamla birlikte… Resimleri yok ancak gerçekten nefisti. Özellikle biranın yanında çok güzel gitmişti.
Başka bir gidişimizde şu aşağıda gördüğünüz nefis biftekli quesadillayı hiç acımadan mideye indiriverdim. Sonuç yine müthişti… Üstelik resimde gördüğünüz 18,75’lik şarap seçenekleri bence çok akılcı olmuş. Koca şişeyi içmek istemediğiniz zamanlarda, ne zaman açıldığı, hangi koşullarda saklandığı belli olmayan şişelerden servis edilen kadeh şarap yerine uçak yolculuklarından aşina olduğumuz bu minik şişeler benim çok hoşuma gitti. Hatta neden bunlar süpermarketlerde de satılmıyor acaba diye düşündüm!
Bugün yolumuz Üst Kat’a bir kez daha düştü. Servis Üst Kat kupaları ile birlikte masalarda bekliyor…
Yemekle birlikte masaya gelen ekmekler çok taze ve ekmekten çok poğaça kıvamındalar… Öyle ki bir pubda değil de restoranda karşınıza çıkması daha olası cinsten! Hani yani neredeyse zeytinyağına bandıracağım… Nefis…
veeee…. benim tahinli ızgara tavuğum… Bu da müthiş… sadece patatesler yumuşamıştı, çıtır çıtır değildi… Aceleye geldiğini düşünüyorum çünkü daha önceki denemelerimde bu tarz bir şeyle karşılaşmamıştım!
Bu da söylediğimiz diğer tavuk yemeği…
Ardından benim dondurmalı brownie’m ve yanında cafe latte…
Bu en son resmini gördüğünüz cafe latte beni en çok mutlu eden şeylerden biri oldu. Zira Ankara’nın çok daha lüks pek çok kafesi kahve seçenekleri, sunumları ve lezzetleri açısından sınıfta kalırken ben Üst Kat’ın kahvesini çok lezzetli buldum.
Peki bir daha gider miyim? Evet giderim, bıkana kadar menünün tamamını deneyip bitirene kadar hem de!
çok güzel bir yermiş. listeye alalım.
teşekkürler!
gorki
Gerçekten harika görünüyor! Bir dahaki gelişte burada yemek yiyip, üstüne Kıtır’da bira atalım bari..:) Sevgiler Ankara’ya..
acıktım şimdi:) oysaki yeni yemek yemiştim:) güzel paylaşım
bizim de müdavimi olduğumuz bir mekan Üstkat, biliyorsun:)) ben fajitalarını denedim ve öneririm. porsiyonlar konusunda tek geçerim Üstkat’ı. çünkü önce gözüüzü doyurmayı biliyorlar! ben bir de en son geçtiğimiz hafta 5 peynirli tavuk yedim. ızgara edilmiş tavuğun içinden peynirler akıyor, yanındaki kremalı paptes ve buzz bira ile nefis oldu.. özleyeceklerim listesine Üstkat! yıllar sonra Kıtır kadar çok gittiğimiz bir yerimiz daha oldu:)
Yorumu okurken acıktım desem 🙂
Cok guzel bir yer herkese tavsiye ederim guler yuzlu personel ozellikle bizi karsilayan mekan sorumlusunun sicakligi guler yuzlulugu ve hos karsilamasiyla oraya gitmemiz ici birebir etken